Terveys

Teksti: Kaija-Kristiina Törmä

Luottotuote silmänympäryksille

Kosmetiikkateollisuus kehittää jatkuvasti uusia tuotteita kuluttajien käyttöön. En erityisemmin seuraa tarjontaa, mutta tykkään silti välillä vaihdella voiteita mikäli joku niissä herättää kiinnostukseni. Se saattaa olla vaikka pelkästään kiva pakkaus.

Joku voiteista jää kertakokeiluun, joku pidempään käyttöön. Vain yksi tuote on päässyt pysyvästi kosmetiikkavalikoimaani. Se on Louis Widmerin Eye Contour Cream –silmänympärysvoide. Olen ostanut vuosien aikana lukemattomia silmänympärysvoiteita. Jotkut ovat olleet liian tuhteja, jotkut liian kevyitä. Geelit eivät käy minulle ollenkaan – ne päinvastoin saavat silmänympärysihoni rypistymään. Niinpä olen aina palannut luottotuotteeseeni. Widmerin Eye Contour Cream on sopivan täyteläinen ja kosteuttava ja hulahtaa hetkessä aamuryppyiseen silmänympärysihooni. Voiteen aktiiviaineita ovat biostimuliinit (aminohapposeos), A- ja E-vitamiinit sekä pantenoli. Valmistajan mukaan tuotteen vesi/öljyemulsio mahdollistaa hoitavien ainesosien imeytymisen ihon syvempiin kerroksiin. Ainakin omalla kohdallani lupaus pitää. Ihmeesti ryppyni silmien alla siliävät, kun töpöttelen niihin Eye Contour Creamia.

Levitän voidetta reilusti koko luomen alueelle, alas ja ylös. Ensin sivellen, sitten taputellen. En oikein ymmärrä suositeltua nuppineulanpään kokoista määrää. Ei se ainakaan minulle riitä. – Neuvo nuppineulanpään kokoisen tipan laittamisesta silmien ulkonurkkaan liikkuvaa luomea välttäen on vanhentunutta tietoa, kirjoittaa myös stylisti ja meikkitaiteilijaguru Outi Broux.

Widmer kehottaa käyttämään silmänympärysvoidetta iltaisin ihon puhdistuksen jälkeen, mutta minä tarvitsen sitä kyllä ennen kaikkea aamuisin. Saatan taputella Eye Contour Creamia myös päiväsaikaan, mikäli silmänympärysiho näyttää kuivalta – ja varsinkin, jos olen menossa johonkin tilaisuuteen. Siitä syystä minulla on apteekista vuosien mittaan saatuja Eye Contour Cream –näytetuubeja aina meikkilaukussani. Normikokoinen voidepurkki on 30 ml:n kokoinen ja sitä on saatavana sekä hajusteettomana että miedosti hajustettuna. Eye Contour Creamia voisi käyttää myös kuuriluonteisena tehovoiteena koko kasvoille ja kaulalle. Itse haluan jättää nuo alueet voidekokeiluilleni ja nollata aivoni ajattelemaan hetkeksi ihan vain kosmetiikkaa. 

Vinkki: Silmänympärysvoide sopii mainiosti siveltäväksi myös huulenympärysiholle, joka sekin rypistyy silmäkulmien lailla.