Kombucha-tee on noussut terveystietoisten trendijuomaksi. Se valmistetaan sokeroidusta teestä hapattamalla. Resepti on alunperin Kiinasta, missä juomaa on käytetty jo pari tuhatta vuotta pitkän iän eliksiirinä. Käymiseen käytetään volgansientä eli kombucha-viljelmää, joka on laktobasillien ja hiivasienten muodostama kasvusto. Juomasta saa joko simamaisen imelää tai erittäin hapanta säätelemällä makeutta ja käymisaikaa. Kombuchaa voi maustaa esimerkiksi inkiväärillä, sitruunalla tai marjoilla. Maultaan pitkään käynyt kombucha muistuttaa valkoviiniä.
Kombuchassa on maitohappobakteereita, minkä vuoksi sillä oletetaan olevan terveysvaikutuksia. Juoman väitetään helpottavan ruoansulatusvaivoja sekä parantavan vastustuskykyä ja unenlaatua. Kombuchan pohjana käytetty tee lisää juoman terveellisyyttä. Tee tekee tutkitusti hyvää muistille, aineenvaihdunnalle sekä sydän- ja verisuoniterveydelle. Teen kofeiini selittää juoman virkistävää vaikutusta.
Kombuchan maitohappobakteerien terveysvaikutuksia ei ole todistettu tieteellisesti satunnaistetuissa tai väestötutkimuksissa. Kombuchan ja muiden ruokien sisältämät maitohappobakteerit eivät välttämättä selviä elävinä suolistoon saakka, minkä vuoksi terveysvaikutuksista ei ole varmuutta. Nykytiedon perusteella kombuchaan liittyy yksi teoreettinen terveysriski. Hapattaessa syntyy asetaldehydiä, jonka on todettu aiheuttavan ihmiselle syöpää. Ei kuitenkaan tiedetä, kuinka paljon kombucha sisältää asetaldehydiä, ja toisaalta asetaldehydiä syntyy elimistössä myös alkoholin palamistuotteena.