Terveys

Teksti: Advertoriaali

Ennaltaehkäise syysflunssa

Punahattu-uute on tehokas ja hyvin siedetty flunssan ehkäisijä ja lyhentäjä.

Terve aikuinen sairastaa vuosittain 2−5 hengitysteiden tulehdusta. Pahinta flunssakautta ovat syksy ja talvi. Silloin jylläävät ärhäkät virustaudit, joita voi yrittää ennaltaehkäistä parantamalla vastustuskykyään.

A. Vogelin Echinaforce eli punahattu-uute on tehokas ja hyvin siedetty flunssalääke, jota on valmistettu jo 1950-luvulta asti. Uutteen vaikutus ei perustu yritykseen tuhota virus, vaan siihen, että se auttaa elimistön omaa immuunijärjestelmää torjumaan taudinaiheuttajan. Siksi se on tehokas etenkin flunssan ennaltaehkäisyssä.

Kliinisin kokein on osoitettu, että punahattu-uutteen tehoaineet kohottavat vastustuskykyä ja estävät monien virusten, bakteerien ja sienten kasvua. Uusimman, vuonna 2012 tehdyn tutkimuksen* mukaan Echinaforcea käytettäessä sairaspäivät, toistuvat sairastumiset ja influenssatartunnat vähenevät ja flunssaoireet lievittyvät. Tutkimuksen perusteella suurimman hyödyn saivat stressaantuneet, tupakoivat ja muut sellaiset henkilöt, joilla vastustuskyky oli heikentynyt.

Uutetta voi käyttää ennaltaehkäisyssä flunssakaudella tai jos vastuskyky on alentunut esimerkiksi työkiireiden tai unettomuuden takia. Echinaforce auttaa myös akuutteihin vilustumisoireisiin, tilapäiseen yskään ja kurkun ärsytykseen. Kun flunssa yllättää, uutetta suositellaan otettavaksi heti ensioireisiin ja suurempina annoksina. Ulkoisesti käytettynä se sopii myös pienten haavojen hoitoon.

Echinaforce on flunssan torjuntaan rekisteröity lääkevalmiste.

*Jawad M., Schoop R., Suter A., Klein P., Eccles R., ym. Safety and Efficacy Profile of Echinacea purpurea to Prevent Common Cold Episodes: A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine 2012. 744 henkilöä testasi Echinaforcea tai plaseboa 4 kk ajan.

Intiaanien lääkekasvi

Punahattu on kotoisin Pohjois-Amerikan intiaanialueilta ja sitä on käytetty kautta aikojen lääkinnällisissä tarkoituksissa. Alfred Vogel tutustui punahattuun 1950-luvun alkupuolella matkustaessaan Amerikassa, Etelä-Dakotassa. Hän ystävystyi intiaanipäällikköön, jolta sai lahjaksi punahatun siemeniä. Samaa siemenkantaa käytetään edelleen tuotteen valmistuksessa.

Paranna vastustuskykyäsi
  • Syö terveellisesti ja monipuolisesti.
  • Huolehdi D-vitamiinin ja omega3-rasvahappojen saannista.
  • Liiku säännöllisesti.
  • Nuku riittävät yöunet.
  • Vältä stressiä, ylipainoa, tupakointia sekä liiallista alkoholin käyttöä.
  • Käytä Echinaforce-uutetta ennaltaehkäisevästi ja tarpeen mukaan.
Saatavilla omasta Avainapteekistasi!

A. Vogelin Echinaforce on rohdosvalmiste vilustumisoireisiin. Annostus: aikuisille sisäisesti 15−25 tippaa 2−5 kertaa päivässä veden kera ja ulkoisesti 1−3 tippaa haavalle. Valmiste ei sovellu mykerökukka-allergisille eikä lapsille.