Terveys

Teksti: Outi Hamara
Kuva: Piia Arnould

Ikääntyvän ihon tuotteet Apteekista

A-, C- ja E-vitamiini, hyaluronihappo sekä omegaöljyt. Ikääntyvän ihon kosmetiikka on täynnä tehokkaita ainesosia. Vitamiinit, kosteutus ja hyvät rasvat saavat ihon tuntumaan ja näyttämään hyvältä.

Kun iholla on loputon jano, on todennäköisesti aika siirtyä ravitsevampiin anti-age-tuotteisiin. Ikääntyvä iho ohenee, eikä välttämättä kestä enää vanhoja lempituotteita. Oikein valitut tuotteet kestävät pitkään ja saavat ihon tuntumaan hoidetulta.

Tutut periaatteet pätevät myös ikääntyvän ihon hoitoon, eikä laatukosmetiikka tee ihmeitä yksin. Iho rakastaa säännöllistä hoitoa, terveellisiä elämäntapoja ja suojaa auringolta. Iho tulisi puhdistaa ja hoitaa sille sopivilla tuotteilla aamuin illoin – kaulan ja dekolteen aluetta unohtamatta. Herkälle ja ohuelle silmänympärysiholle on suositeltavaa valita omat tuotteensa, sillä liian tuhdit voiteet voivat aiheuttaa ärsytystä ja turvotusta.
Valitse ihollesi sopivat tuotteet apteekkiammattilaisen avustuksella. Hyvinvoiva iho näyttää hyvältä.

1 — TÄYTELÄINEN IKÄIHO
Vaihdevuosien jälkeen koittavalle ajalle ja iholle suunnatut päivä- ja yövoide. Voiteet vähentävät ihon ryppyjä ja veltostumista, ravitsevat ihoa sekä lisäävät ihon kimmoisuutta.
Vichy Neovadiol Post-Menopause -päivävoide 50 ml, 46 e ja yövoide 50 ml, 48 e

2 — YÖN ANTI-AGE
Yövoide auttaa lisäämään ihon kollageenin tuotantoa ja kimmoisuutta. Voide kosteuttaa ihoa yön aikana, jolloin iho on aamulla sileä ja juonteet ovat näkyvästi vähentyneet. Normaalille tai sekaiholle.
Aco Age Delay -yövoide 50 ml, 29 e

3 — PÄIVÄN ANTI-AGE
Tehokas päivävoide kosteuttaa ja rauhoittaa kuivaa ihoa. Ehkäisee ihon ennenaikaista ikääntymistä ja vähentää näkyvästi ryppyjä. Suojaa ihoa UV-säteilyltä ja vapailta radikaaleilta.
Aco Age Delay -päivävoide 50 ml, 28 e

4 — SILMÄNYMPÄRYSIHON ANTI-AGE
Syväkosteuttava silmänympärysvoide kaikille ihotyypeille. Kevyt voide suojaa ja vahvistaa ohutta silmänympärysihoa. Vähentää juonteita sekä silmänalusten tummuutta ja turvotusta.
Aco Age Delay -silmänympärysvoide 15 ml, 20,50 e

5 — HERKÄN IHON ANTI-AGE
Täyteläinen silmänympärysvoide siloittaa juonteita ja uudistaa ihoa tehokkaasti. Kosteuttaa, hoitaa ja suojaa erittäin herkkää ja ärtynyttä ihoa. Myös arpien hoitoon.
Luis Widmer silmänympärysvoide 30 ml, 34,50 e

6 — KIINTEYS TAKAISIN
Runsaasti aktiiviaineita sisältävä seerumi syväkosteuttaa ihoa. Vähentää useita ikääntymisen merkkejä, kuten juonteita ja ryppyjä.
Aco Age Delay -seerumi 30 ml, 24,50 e

7 — SEERUMIA RYPYILLE
Ihoa tehokkaasti uudistava ja kosteuttava anti-age-seerumi. Sopii myös herkälle iholle.
Sisältää hyaluronihappoa ja B5-vitamiinia.
La Roche-Posay Hyalu B5 -seerumi 30 ml, 44 e

Tuotteiden hinnat ovat Avainapteekkien keskimääräisiä hintoja.

Asiantuntija: kosmetologi Mari Pietiläinen, Taulumäen apteekki