Terveys

Teksti: Tiina Rahko
Kuva: Tiina Rahko

8 tuotevinkkiä talvi-ihon hoitoon

Vaikka talven lämpötila ei laskisi koviin pakkaslukemiin, edessä olevat kuukaudet ja lämmitetty huoneilma tietävät iholle kuivaa kyytiä. Nyt on aika hemmotella ihoa ja huolehtia riittävästä kosteutuksesta hyvissä ajoin ennen kuin iho näyttää rutikuivuuden merkkejä.

Hoitovoide reagoivalle iholle. Hellävarainen koostumus tuo helpotusta kihelmöintiin, kuu- motukseen, kutinaan ja punoi- tukseen. Kehitetty yhteistyössä Allergia-, Iho- ja Astmaliiton kanssa.
La Roche-Posay Toleriane Ultra-hoitovoide 40 ml, 27,00 e

Normaalin ja kuivan ihon kosteuttaja. Kevyt voide vahvistaa ihon suojamuuria. Vapauttaa kosteuttavia ainesosia hallitusti ja kosteuttaa koko päivän. Ei tuki ihohuokosia.
Cerave Facial Moisturising Lotion 50 ml, 14,00 e

Kaurauute kosteuttaa ja rauhoittaa, kauraöljy ravitsee ja hoitaa. Täyte- läinen voide tukee ihon mikrobio- min normaalia toimintaa.
Atopik Sensitive Rauhoittava Kauravoide 50 ml, 32,50 e

Erityisen kuivalle iholle kehitetty hoitovoide lieventää ihoärsytystä ja estää tulehduksia. Auttaa vahvista- maan ihon hydrolipidikalvoa. Sopii käytettäväksi aamuin illoin.
Favora Rauhoittava ja Ravitseva Hoitovoide 50 ml, 22,50 e

Suojaa helposti reagoivaa ihoa ja tuo sille pitkäkestoista kosteutus- ta. Imeytyy nopeasti ja pitää ihon mattapintaisena.
Favora Rauhoittava Kosteusvoide 50 ml, 22,50 e

Iho huomaa vuodenajan vaihtumisen, ja vaikka ihotyyppejä on vähän reagointitapoja on paljon. Hoida ihoa aina sen kunnon mukaan, ja huolehdi riittävästä kosteutuksesta sisäisesti sekä ulkoisesti.
Helposti reagoivaa ihoa kannattaa suojella ääriolosuhteilta. Levitä paksu perusvoide poskipäil- le puoli tuntia ennen ihon altistamista pakkaselle tai saunan kuumuudelle.

Öljy ravitsee ja tekee elastiseksi samean, harmaan ja pintakuivan ihon. Totuttele öljyttyyn ihoon tippa kerrallaan tai lisää sitä tippa tai kaksi kosteusvoiteen jatkeeksi. Öljy on hyvinvoivan ihon eliksiiriä ja sitä kannattaa kokeilla jo sen iholle an- taman ihanan kuullon ja napakoittavan vaikutuksen vuoksi. Öljy on myös hilseilevän ihon ystävä, joka ei itsessään kosteuta, mutta sitoo tehokkaasti kosteu- den kasvoille. Siksi öljy kannattaa levittää suihkun jälkeen kostealle iholle.

Naamio on hyvä lisä janoisen, kiristävän ihon hoitorutiiniin. Kosteuttava naamio 1-2 kertaa viikos- sa antaa tehokasta suojaa ja pehmeän tunnun kas- voille. Vaikuttamisajan jälkeen pyyhkäise naamio pois pumpulilla ja levitä kosteusvoide. Kosteuttavaa naamiota voi käyttää myös yövoiteena.

Erittäin kuivan ihon paikallishoitoon. Kosteuttaa tehokkaasti ja suojaa ihon hydralipidikalvoa. Levitä suojavoiteeksi 20 minuuttia ennen pakkasessa ulkoilua ja saunomista.
Avene Cold Cream 40 ml, 13,50 e

Tehokasta luonnonkosmetiikkaa kuivuudesta kiristävälle iholle. Sisältää ihon hyvinvointia tukevia prebiootteja. Kaikkien ihotyyppien tehokosteuttaja.
Atopik Hydrate Tehokosteuttava Kasvonaamio 50 ml, 36,50 e

Ravitseva kasvoöljy ehkäisee ikääntymisen merkkejä. Miellyttävän kevyt öljy pehmentää, suojaa ja kosteuttaa ihoa. Dermatologisesti testattu.
Aco Renewing Face Oil 30 ml, 19,40 e

Asiantuntija: Kosmetologi Noora Jäntti, Apteekki Easton, Helsinki