Terveys

Kuva: Tiina Rahko

Nauti auringosta turvallisesti

Valitse kasvojen ja vartalon iholle parhaat suojat, jotka sopivat herkälle iholle ja kestävät myös vesileikeissä.

1 — MERI- JA IHOYSTÄVÄLLINEN SUOJA

Korkea, hypoallergeeninen suoja, josta ei liukene haitallisia aineita vesistöön. Veden- ja hiekankestävä koostumus vähentää suola- ja klooriveden sekä tuulen aiheuttamaa ihon kuivumista. Kosteuttaa 24 tuntia.

Vichy Capital Soleil Eco-Designed aurinkosuojaemulsio SPF50+ 75 ml, 16,50 e*

2 — HUOMAAMATON MUTTA KESTÄVÄ VOIDE

Erittäin vedenkestävä sekä hikoilun- ja hiekankestävä suoja herkälle ja aurinkoherkälle iholle. Levittyy ja suojaa tasaisesti. Ultrakevyt koostumus on iholla lähes huomaamaton, eikä jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi.

La Roche-Posey Anthelios SPF50+ Invisible spray 200 ml, 30 e*

3 — HELLÄVARAISTA SUOJAA

Voiteen siedettävyys on testattu ihotautilääkäreiden ja lastenlääkäreiden valvonnassa. Hellävarainen voide sopii kaikille puolivuotiaista ylöspäin. Ei kirvele silmiä. Suojaa ihoa älylaitteiden siniseltä valolta. Plussaa biohajoavuudesta.

Avene Sun Intense Protect SPF50+ 150 ml, 24 e*

4 — HELPPO SPRAY LAPSILLE

Erityisesti lapsille kehitettyä aurinkosprayta on helppo suihkuttaa liikkuvaan kohteeseen. Pullo toimii kaikissa asennoissa, myös ylösalaisin. Imeytyy nopeasti, ei tahmaa. Voi levittää märälle iholle. Erittäin veden- ja hiekankestävä suoja sopii herkälle iholle.

ACO SUN Kids Spray 50 175 ml, 23 e*

1 — HEHKUA I HOLLE

Tehokas seerumi iholle, joka kaipaa hehkua. Seerumi auttaa aurinkoisen päivän jälkeen ihoa uudistumaan ja vähentää ryppyjä. Tekee ihon sävystä tasaisemman. Levitetään yöksi.

 La Roche-Posey Pure Vitamin C10 -seerumi 30 ml, 46,50 e*

2 —KAUNIS MATTA KASVOILLE

Aurinkosuojavoide vähentää kiiltoa ja jättää iholle mattapinnan. Aktiiviaine estää finnien muodostumista. Imeytyy nopeasti eikä tahmaa tai tuki ihohuokosia. Sopii meikin alle. Antaa välitöntä syväkosteutta iholle ja jättää miellyttävän ihotuntuman.

ACO SUN Mattifying Face Fluid SPF50 40 ml, 21 e*

3 — HERKKÄIHOISELLE

Kosteuttava suoja aurinkoherkälle iholle. Suojaa ihoa auringon aiheuttamalta ihoärsytykseltä ja rauhoittaa auringossa ärtynyttä ihoa. Sopii henkilöille, joilla on aurinkoihottumaa tai aurinkoallergiaa. Myös vartalon iholle.

ACO SUN Intolerance SPF50 100 ml, 21 e*

Odotettu auringonpaiste

AURINKO ON ihoa ikäännyttävin asia, mutta onneksi saamme tänä päivänä nauttia laadukkaista suojista ja hoitavista tuotteista. Talven jälkeen iho on erityisen ohut ja herkkä auringon valolle. Älä päästä sitä palamaan ja aloita suojan käyttö alkukeväästä. Suojele erityisesti ruusufinniä sekä tulehtunutta aknea auringolta, jotteivat ne pääse pahenemaan.

KUN KESÄ pääsee kunnolla käyntiin, kannattaa muistaa ihon kunnollinen kosteutus niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Tee perusteellinen aurinkosuojaus ennen aurinkoon menoa ja lisää voidetta päivän mittaan etenkin hikoillessa ja uinnin jälkeen. Keskipäivän auringossa on viisasta hakeutua varjoon. Voit tarkista omasta apteekistasi, reagoivatko käyttämäsi lääkkeet auringon kanssa.

LEVITÄ AURINKOSUOJA puhtaille kasvoille meikin alle. Pese aurinkorasva huolellisesti pois iholta ennen nukkumaan menoa. Malttia aurinkoisiin päiviin! Paistetta riittää pitkälle syksyyn.

*Tuotteiden hinnat ovat Avainapteekkien keskimääräisiä hintoja.

Asiantuntija: Kosmetologi Noora Jäntti, Apteekki Easton