Terveys

Teksti: Tiina Rahko

Avainapteekkien nimissä on lähetetty huijaussähköposteja

Olemme saaneet useita yhteydenottoja henkilöiltä, joille on tullut Avainapteekkien nimissä lähetettyjä huijaussähköposteja. Osassa viesteistä on pyydetty antamaan palautetta tai täyttämään yhteystietoja ulkomailta saapuvan paketin lunastamista varten, osassa on esitetty lainatarjouksia. Haluamme nyt kaikin keinoin varoittaa, ettei kyseisten viestien linkkejä tule avata.

Huijausviesteihin on kopioitu Avainapteekkien brändin mukainen uutiskirjeen ulkoasua. Ei ole kuitenkaan mitään viitteitä siitä, että Avainapteekkien uutiskirjeiden jakelulistalla olevien yhteystietoja olisi kaapattu.

Koska Avainapteekit on Suomen laajin apteekkiketju ja koska huijausviestejä on lähetetty satunnaisesti, niin olemme saaneet palautetta myös henkilöiltä, jotka ovat jo Avainapteekkien oikean uutiskirjeen tilaajia. Olemmekin jo lähestyneet kaikkia uutiskirjeemme tilaajia varoittaen kyseisistä huijausviesteistä. Olemme tiedottaneet asiasta myös Kyberturvallisuuskeskukseen. Haluamme vielä korostaa, että Avainapteekit eivät koskaan pyydä luottokorttitietoja tai muita yksityistietoja.