Terveys

Kuva: Petri Mulari

Intiimituotteet testissä

Testiryhmämme kokeili Avainapteekkien valikoimaan kuuluvia kosteuttavia intiimituotteita: emätingeeliä ja emätinpuikkoja.

Testaajat:

(Kokeilijoiden nimet muutettu)

Liisa, 46, ei ole käyttänyt aiemmin emätinvoiteita. Aikoo ehkä ottaa intiimivoiteen käyttöön vaihdevuosien myötä.

Hannele, 56, on kärsinyt vuosia emätinvaivoista ja kokeillut useita voiteita toiveenaan saada vaivoihin apua. Käyttää myös hormonikorvaushoitoa.

Esteri, 79, on käyttänyt emätinvoidetta virtsatietulehduksen hoitoon ja vaihde­vuosien aiheuttamaan kuivuuteen ja kutinaan, nykyään satunnaisesti.

Tulokset:

Femisan Vital -emätingeeli

Hormoniton emätingeeli kuivuuden, kutinan, ärsytyksen ja kirvelyn lievittämiseen sekä yhdyntä- tai virtsaamiskipuoireiden lievittämiseen ja parantamiseen. 36 g, 21,65 e

Liisa:

Tuntuma tosi miellyttävä, tuoksu raikas. Minulla on toisinaan kutinan tunnetta, jota ilmenee erityisesti silloin, jos veden juonti on jäänyt vähälle ja olen syönyt vehnää ja sokeria. Nyt se jäi kokonaan pois. Tuote sai alapään tuntumaan jännästi kimmoisalta. En kokenut tahraamista. Tätä voisin käyttää myöhemminkin.

Hannele:

Ohjeet oli kirjoitettu rentoon tyyliin, aivan kuin juuri minulle.  Pidin koostumuksesta, vaikka en yleensä pidä geeleistä. Tuoksu oli hyvä. Öisen käytön jäljiltä pikkuhousuihin tuli hyvin vähän ohutta vuotoa.

Parilla käyttökerralla asetin ei täyttynyt kunnolla ensi yrittämällä, enkä meinannut saada sitä kierretyksi oikeille kierteille korkkiin.

Esteri:

Geeli oli helppo laittaa asettimeen. Oikean määrän näki helposti mitasta. Oli vaivatonta myös viedä geeli emättimeen. Tämä oli itselleni vieras tuote, mutta nyt aion jatkaa geelin käyttöä.

Parin päivän käytön jälkeen ilmeni kirvelyä, joka kuitenkin oli ohimenevää.

”Geeli sopii monelle, ja se annostellaan asettimella. Jos et halua käyttää asetinta, sormin asetettava puikko on hyvä vaihtoehto.”

Vagisan Cremolum -emätinpuikko

Hormoniton, kosteuttava puikko lievittää kuivuudesta johtuvia oireita. Sulaa emättimen lämmössä ja muodostaa siellä voidetta, joka hoitaa emättimen sisäosia. 16 kpl, 23,85 e

Liisa:

Puikko soveltui mainiosti myös toiseen tuotteeseen tarkoitetun asettimen kanssa käytettäväksi. Kokeilin sellaista tapaa, koska koin käytön ilman asetinta hieman hankalaksi.

Käytin puikkoa illalla ennen nukkumaanmenoa. Tuote valui hieman, joten pikkuhousunsuoja oli tarpeen. Tuntuma oli aavistuksen tahmea.

Hannele:

Ohjeet kattavat ja selkeät, kuten pitääkin olla. Neutraalin tuoksuinen, ja myös koostumus on miellyttävä. Hyvä tuote, vaikka ei sitten sopinutkaan minulle allergiastani johtuvien ärsytysoireiden vuoksi.

Ensimmäisellä kerralla puikko oli vaikea saada ulos pakkauksesta. Aamulla pikkuhousuissa oli pieni mutta paksu valkoinen jälki. Ohjeet painettu kovin pienellä präntillä.

Esteri:

Tuntui hyvältä, kosteutti, emätin tuntui pehmeämmältä. Olin aiemmin käyttänyt tuotetta menestyksellä virtsatietulehduksen estoon. Jatkan tämän kanssa tarvittaessa.

Aluksi oli outoa työntää puikko emättimeen sormin. Pakkaus oli vaikea avata, kun sormissa ei ole enää paljon voimaa. Tuote valui; piti käyttää pikkuhousunsuojaa. Hoitaa kimmoisuutta, ei liukuvoiteen ominaisuuksia.

Liisa: