Terveys

Testissä lasten D-vitamiinit

Testiryhmämme kokeili Avainapteekkien D-vitamiinivalmisteita lapsille. Pehmokonna ihastutti!

Testaajat:

Benjamin, 7. Aktiivinen ja energinen ekaluokkalainen, joka kokeilee mielellään uusia makuja.

Aava, 5. Reipas päiväkotilainen, jolle D-vitamiinin ottaminen ei ole koskaan ollut ongelma.

Henri, 11. Vitosluokkalainen, joka pelaa tavoitteellisesti sählyä ja liikkuu muutenkin paljon. Syönyt D-vitamiinia vauvasta lähtien.

Devisol Mix D3

  • Kolme eri makuista tablettia, joissa 10 mikrogrammaa D3-vitamiinia. Makeutettu ksylitolilla ja sorbitolilla. Voi antaa lapselle,kun hän osaa imeskellä tai pureskella. 200 tabl. 17,20 e

Benjamin: 

Nämä ovat kaikki hyvänmakuisia, mutta tykkään eniten päärynänmakuisesta. Kiva että on montaa eri makua yhdessä purkissa. Helppo pureskella.

Mansikanmakuinen on tosi makeaa. Liian makeaa. Se sopii tytöille paremmin.

Aava: 

Mä valitsen joka päivä eri maun, ja se on musta tosi kiva. Pystyn nielaisemaan nämä tosi helposti. Mansikka on paras, koska se on kaikista makein.

Päärynä ei ole hyvää, koska se on vähiten makea. Tosi pieni toi tabletti, miksei se ole isompi? Se hajoaa yhdellä haukulla.

Henri:

Näitä tabletteja on helppo syödä, sulavat suuhun hyvin, eivät ole liian isokokoisia. Banaaninmakuinen oli paras, siinä on tarpeeksi makua, mutta se ei ole äklömakea.

Maut eivät olleet kohdillaan. Päärynä on aivan mauton, mutta mansikanmakuinen on aivan liian makea. Jäävät purkkiin.

Minisun Pehmokonna Junior:

  • Pehmeä, pureskeltava 10 mikrogrammaa D3-vitamiinia sisältävä valmiste. Makeutettu hammasystävällisellä maltitolilla. Värit ja aromit ovat luontaisia. Maidoton, laktoositon, hiivaton ja sokeriton. Yli 3-vuotiaille. 60 kpl, 10,90 e (90,83 e/kg)

Benjamin: 

Nämä ovat ihan parhaita. Paljon parempia kuin mitkään muut, koska nämä ovat kilpikonnan muotoisia. Tää konna on sitä paitsi tosi aidon näköinen.

Mä en pysty avaamaan itse tuota purkkia. Äitin mielestä se on kyllä hyvä juttu, koska näitä ei saa ottaa ilman lupaa.

Aava:

Se on pieni ja söpö kilppari ja se on tosi ihana. Mä haluisin säilyttää sen. Hyvänmakuinen ja pehmoinen. Tosi makeaa.

Miksi näitä ei saa syödä enempää? Haluaisin syödä monta kerralla. Mutta äiti on sanonut, ettei sitä D-vitamiinia voi ottaa kuin yhden tabletin päivässä.

Henri:

Appelsiinin maku pehmokonnassa on hyvä. Näitä pystyy syömään helposti joka päivä. Ihan kiva konna, mut miksi ei ole muunlaisia kuvioita?

Koostumus on vähän kuminen. Maku on myös vähän liian mieto itselleni. Jäävät vaisuksi nyt. Kaipaa lisää makeutta tai kirpeyttä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos suo­sittelee 2–17-vuotiaille 7,5 mikrogramman päivittäistä D-vitamiinilisää.